Thursday, April 21, 2011

Как да преодолеем пролетната умора - полезно инфо от Казанлък LIVE


  • Читателят ще има възможност да прочете една стандартна статия, която предлага съвети не само за жители и гости на Казанлък, за това как изобщо да се справим с пролетната умора. Читателят не бива да се учудва на неочакваните съвети в статията и да и да окачествява информацията в нея като казанлъшка субкултура, повлияна от близконамиращи се пивоварни. Съветите в тази статия са      следствие от натрупана многовековна мъдрост.
  • И така: Пролетната умора е следствие предимно на психически нагласи, които реагират в тялото. Често пъти тези настроения са вътрешно противоречиви – върху което ви приканваме да помислите.
  • Най-напред е от съществено значение вашето настроение. Природата заживява – цъфтят цветя, листа се зеленеят и се преизпълва с животински звуци, което създава впечатлението в залинелия през зимата човек, че е време да се поразкърши, да общува повече и да се чувства по-усмихнат. Вместо това обаче той усеща небивал мързел, телесни болежки и явно злобно настроение – в себе си и околните.
  • Няма нищо изненадващо в това. Системното атрофиране през зимата на социални и физически взаимоотношения колуминира през пролетта. Точно когато изпитвате най-голямо желание за физическа дейност и общуване, тялото ви и съзнанието ви са максимално непригодни. Разбирането на това противоречие ще ви спести много нерви и недоразумения.
Какво можем да направим за да преодолеем ПРОЛЕТНАТА УМОРА?

  1. Физически упражнения: Започнете сутрин да помръдвате най-напред пръстите на лявата ръка, после на дясната ръка и най-накрая може леко да повдигнете ръце. Не се претоварвайте - помнете, че след зимата физическото ви състояние и форма са подобни на чувал с картофи. Не се опитвайте да извършвате повече физически движения от гореописаните. През пролетта, както и през целия ви живот, основните проблеми се получават за вас от неправилна самооценка. Не се самонадценявайте, защото може да си изкълчите показалеца при раздвижването и тогава няма да можете да посещавате Фейсбук! Но не се и подценявайте – дори най-отпуснатият и грозен човек с малко старание може да раздвижи китката си, тялото му да се заздрави и да стане по-красиво.

2. „Пролетна диета”: Пролетната диета е едно от най-типичните следствия на пролетната умора. Само човек, който изпитва пролетна умора, може да си мисли за пролетна диета срешу пролетна умора. С представения от нас метод вие напълно трябва да забравите както за пролетната диета, така и за пролетната умора:
Параметри на една диета:
• Пийте поне по 2 литра вода на ден (Може и 2 литра бира... може и повече – не бива да се слагат ограничения, тъй като те се дължат на мисълта за пролетната умора, която трябва да бъде избегната).
• „Откажете се напълно от алкохола, мазните и пържени храни” – Ако си помислите това, то състоянието ви е тревожно тежко и трябва да потърсите личен контакт със специалист по пролетно разморяване.
• „Консумирайте повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни” – но не забравяйте за пържолите и червеното вино – не бива идването на нов сезон да се възприема катастрофично. Нужно е да се прави плавен преход от свинското към салатата като се акцентира на свинско със салата.
• Приемайте допълнително витамини.
• Помнете: Животът е такъв какъвто е и не е от най-приятните, това ще ви направи безсмъртни!

No comments:

Post a Comment